Boružės Septyntaškės ir Peliuko nuotykiai

  • Titulinis
  • Boružės Septyntaškės ir Peliuko nuotykiai

Blynų tortas

Sveiki, bičiuliai. Malonu, kad užsukote į mano virtuvėlę. Šiandien pas mus ypatinga proga, kitaip tariant, šventė! Šįkart gaminsime mūsų šimtąjį patiekalą. Taip taip, jau visas šimtas! O kadangi šventė – vadinasi, reikia kepti tortą. Ir ne bet kokį, o blynų. Tokio tikrai jokioje parduotuvėje nenusipirksite. Pasigaminti jį labai paprasta. Kaipgi kitaip. Taigi, nieko nelaukdami keliaukime į virtuvę.

Šiam tortui reikės daug lietinių, maždaug 15–20. Galima kepti mažesnėje keptuvėje, tuomet blynų išeis daugiau ir tortas bus aukštesnis.
Lietiniams reikės:
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 2 šaukštų aliejaus (tik ne alyvuogių);
  • 4 šaukštų pieno;
  • 200 g miltų;
  • 300 ml šalto vandens;
  • trupučio druskos.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame aliejų, pieną, dar kiek paplakame. Suberiame miltus ir druską. Viską gerai išmaišome. Išeis labai tiršta tešla, bet taip ir turi būti. (Tirštą tešlą lengviau maišyti, kad neliktų gumulėlių.) Tada pilame apie 300 ml vandens ir išmaišome. Tešla turi būti skystoka. Geriausia būtų tešlai leisti pastovėti, kad išbrinktų miltai. Mažiausiai pusvalandį. Jei tešla pasidarė tirštoka, galima įpilti dar vandens ir viską gerai išmaišyti.
 
 
Lietinius liejame karštoje aliejumi išteptoje keptuvėje ir kepame, kol gražiai paruduoja. Jei keptuvė nelimpanti, aliejaus gali prireikti tik pirmiems keliems blynams. Juk aliejaus yra tešloje.
Kol kepa blynai, galima pasiruošti įdarus. Tam reikia šviežių uogų arba uogienės ir varškės. Jei naudojame šviežias uogas, susmulkiname jas trintuvu arba šakute ir sumaišome su cukrumi, o dar geriau – su cukraus pudra. Iš varškės paruošiame kremą – sutriname varškę su trupučiu grietinėlės. Taip pat galima naudoti saldų sūrelį arba rikotos sūrį.
Galiausiai imame vieną blyną, dedame į didelę lėkštę ir aptepame trintomis uogomis arba uogiene. Ant viršaus dedame kitą blyną ir aptepame varškės kremu. Toliau kitą blyną ir vėl aptepame uogiene. Ir taip sudedame visus lietinius vieną ant kito.
Dabar sunkiausias darbas – paruoštą tortą reikia padėti į šaldytuvą ir palaukti bent valandą, o dar geriau per naktį. Tikrai verta laukti, nes nuo to tortas tampa tik skanesnis. Papuošti galima plakta grietinėle ir uogomis ar vaisiais.
 
 
Skanaus ir iki kito karto!

Prenumeruok
Užsiprenumeruok – ir „Bitutė“ atskris tiesiai į tavo namus!
Prenumeratą  įsigyti galite išties paprastai – internetu arba nuėję į bet kurį Lietuvos pašto skyrių. O subūrusiems prenumeratorių komandą, dar pritaikysime ir nuolaidą!

Plačiau
Kontaktai

VšĮ Bitutės žurnalas"
Adresas: Pilies g. 8
LT-01123 Vilnius

Redakcija
Viršupio g. 5
LT-01215 Vilnius
Mob. tel. 8 615 37708
El. p. redakcija@bitute.lt

Naujienos
informacija ruošiama
Mūsų draugai
Naudinga

Kaip prenumeruoti?