Boružės Septyntaškės ir Peliuko nuotykiai

  • Titulinis
  • Boružės Septyntaškės ir Peliuko nuotykiai

Naminiai varškės sūreliai

Nors parduotuvių lentynose apstu įvairiausių rūšių ir skonių sūrelių, kartais imu ir pagalvoju: kaip smagu būtų paragauti šviežio, ką tik pagaminto varškės sūrelio. Skamba skaniai? Griebk už rankos mamą, vyresnį brolį ar sesę, ir keliaujam į virtuvę gaminti!
 
Reikės:
 
100-150 g mėgstamo šokolado (be priedų);
300 g varškės;
15 g sviesto glajui ir 50 g sviesto įdarui;
2 šaukštų cukraus pudros;
vanilinio cukraus ar kitų mėgstamų priedų (bananų, razinų, aguonų, šviežių uogų, sausainių trupinių);
keksiukų formelių.
 
Gaminimas:
 
Iš pradžių smulkiai sulaužyk šokoladą ir sudėk į dubenėlį kartu su 15 g sviesto. Dubenėlį įdėk į karštą vandenį ir maišyk šokoladą, kol ištirps. Jei nedrąsu, gali paprašyti vyresnio šeimos nario pagalbos – vanduo bus tikrai karštas, tad atsargumas nepakenks.
 
Ištirpdytu šokoladu ištepk silikonines keksiukų formeles ir trumpam padėk į šaldymo kamerą (truputį išlydyto šokolado pasilik, jo dar prireiks). Kol šokoladas šąla, varškę ištrink su sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi ar kitais mėgstamais priedais. Trinti reikia ilgai, kol masė pasidarys vientisa. Tada įdarą sudėk į šokoladu jau išteptas formeles ir viršų taip pat aptepk šokoladu. Paruoštus sūrelius bent dvi valandas (galima ir per naktį) palaikyk šaldytuve ir tuomet jau skanauk su visa šeima! 
 
Prie naminių sūrelių karštą vasaros dieną labai tiks ir šalta arbata. Ją pasigaminti visai paprasta.
 
Reikės:
 
mėgstamos arbatos (juodos arba vaisinės);
1 stiklinės tau patinkančių sulčių (tinka obuolių, apelsinų, persikų);
1 citrinos;
truputėlio cukraus (jis nėra būtinas);
ledukų.
 
Gaminimas:
 
Arbatos pakelius užpilti maždaug 1 litru užvirinto vandens ir, įbėrus arba neįbėrus cukraus, išmaišyti. Tuomet arbatą atvėsinti, supilti į ąsotį su ledukais, įmaišyti sultis, išspausti citrinos sultis ir vėl gerai išmaišyti. Arbatą galima papuošti šviežios mėtos lapeliais arba citrinos griežinėliu, o jei nori, gali įdėti šviežių apelsinų ar persikų. Skanaus!
 

Prenumeruok
Užsiprenumeruok – ir „Bitutė“ atskris tiesiai į tavo namus!
Prenumeratą  įsigyti galite išties paprastai – internetu arba nuėję į bet kurį Lietuvos pašto skyrių. O subūrusiems prenumeratorių komandą, dar pritaikysime ir nuolaidą!

Plačiau
Kontaktai

VšĮ Bitutės žurnalas"
Adresas: Pilies g. 8
LT-01123 Vilnius

Redakcija
Viršupio g. 5
LT-01215 Vilnius
Mob. tel. 8 615 37708
El. p. redakcija@bitute.lt

Naujienos
informacija ruošiama
Mūsų draugai
Naudinga

Kaip prenumeruoti?